Met een breed scala aan instrumenten neemt Baraka je mee op een buitengewone muzikale reis. Beleef het ritme van de woestijn, de melodie van water, de magie van het onhoorbare.

‘Baraka’ is een woord uit het Soefisme met verschillende betekenissen. Het spreekt vooral over de energie in levende tradities. Als deze energie muziek bezielt en haar levend maakt, ontstaat ‘essence music’. Het muziekensemble Baraka heeft als doel ‘essence music’ te maken.

Acht muzikanten vormen samen Baraka. Zij hebben verschillende achtergronden in de muziek. Een aantal van hen is conservatorium geschoold, sommigen hebben hun wortels in de etnische muziek en anderen zijn autodidact. Wat hen verbindt is hun innerlijke ontwikkelingsweg en hun liefde voor essence music. Baraka maakt gebruik van akoestische instrumenten uit de hele wereld, zoals de Indiase tabla’s, de Egyptische darbuka, de Turkse ney, de Thaise khim, de Ierse bouzouki, de Afrikaanse djembés, en klassieke instrumenten als de hobo en de gitaar. Ook moderne elektronische instrumenten dragen bij aan het ritme, de harmonie en de melodie van het karakter van ieder specifieke muziekstuk.

Baraka is ontstaan uit het College van Muziek en Dans, een van de colleges van Cursuscentrum CASE. Dit college gebruikt muziek als inspiratiebron voor diepgaande ervaringen met alle belangrijke aspecten van het menselijk leven. Het College van Muziek en Dans organiseert cursussen, demonstraties, workshops, concerten en cd’s. Cursuscentrum CASE heeft duizenden mensen geraakt en geïnspireerd met haar activiteiten, in Nederland en in andere landen.

‘Baraka’ heeft tot nu toe twee cd’s uitgebracht:
– “Taro” – Baraka speelt 21 muziekstukken geïnspireerd op de Phoenix Taro. De prijs van deze dubbel-cd is €22,50
– “Anima Mundi” – met een breed scala aan instrumenten neemt Baraka de luisteraar mee op een buitengewone muzikale reis. De prijs van deze enkele cd is €18,50

Via het contactformulier kun je cd’s van Baraka bestellen of vragen stellen aan Baraka.

Om informatie over de activiteiten van Baraka te kunnen ontvangen, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Je wordt dan op de hoogte gehouden van alle CASE activiteiten inclusief concerten, nieuwe releases of andere activiteiten van Baraka.