Project Description

Creatief denken

5-weekse cursus

In de renaissance streefden mensen ernaar om veelzijdigheid te ontwikkelen. Men sprak van de ‘homo universalis’. Leonardo da Vinci was hiervan een voorbeeld: hij was onder andere kunstenaar, architect, astronoom, ingenieur en wetenschapper. Daarom is Da Vinci een mooi voorbeeld voor de onbeperkte mogelijkheden die de menselijke geest heeft.

In de creatieve geest ontstaan ideeen en inzichten zoals water opspuit in een fontein. Het blijkt dat de meesten van ons slechts 10% van de mogelijkheden van de hersenen gebruiken. Ontdek in deze cursus de mogelijkheden en functie van ons brein. De neo-cortex bijvoorbeeld, maakt pas relatief kort deel uit van de constructie van de hersenen. Dit deel staat nog open voor het introduceren van nieuwe (creatieve) processen. Daarom is de neo-cortex de poort naar de toekomst.

De cursus

Tijdens de cursus wordt ingegaan op de werking en de functie van ons brein. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de kennis en inzichten van wetenschappers en esoterische tradities.

Je krijgt inzicht in de wijze waarop ons dagelijkse, intensieve leven en stress het creatieve denkproces belemmert. Met behulp van diverse technieken en oefeningen versterkje jouw denkkracht en creativiteit. Je leert hoe je origineler, effectiever en slimmer om kan gaan met de ongekende mogelijkheden van creatief denken.

In vele tradities bestaan verwijzingen naar de ‘power of the mind’ zoals in de symboliek van de adelaar in de traditie van de Indianen. De adelaar kan onder andere vanaf grote hoogte en afstand zien, daarmee heeft hij overzicht en enorme mogelijkheid tot focus. De kracht van de menselijke geest is bijvoorbeeld afstand nemen waardoor het grotere geheel overzichtelijk wordt.

Kijk in de agenda voor locatie & data

Andere CASE activiteiten

Gulde Snede
Gulde Snede
In deze workshop ontdek je de Gulden Snede verhouding, een universele wetmatigheid, in de natuur en in kunst en architectuur.
De Tarot leren kennen
De Tarot leren kennen
Via symbolen, kleuren, getallen en verhalen krijg je in deze cursus inzicht in de essentiële levenslessen van de kaarten van de Phoenix Taro.
Kleur
Kleur
Ontdek in deze workshop de symbolische betekenis en hoe de impact en energie van verschillende kleuren ons dagelijks beïnvloeden.

Inspiratie opdoen? Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je staat nu ingeschreven op de CASE nieuwsbrief.
Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.