Publicaties

Regelmatig verschijnen op deze site interessante publicaties over verschillende esoterische onderwerpen.

 • Wat is een Tarot legging?

  De Tarot is een verzameling van essentiële invloeden in het leven van de mens. In de kaarten zijn deze invloeden weergegeven als symbolen, kleuren, geometrie en getal. Deze verwijzen naar natuurlijke principes en wetmatigheden binnenin en buiten de mens. Elk symbool en iedere kleur genereert energie en zo vertegenwoordigt iedere Tarot kaart een specifieke energie. Die energie zal voor iedereen op een eigen manier, op verschillende momenten op één of meer niveaus resoneren.

 • Wat is astrologie?

  Astro-logie is de invloed (logos/taal) van de sterren (Astro/hemellichamen) op de mens. De aarde en de mensheid maken deel uit van het zonnestelsel waarin verschillende planeten, de zon en ook de maan aanwezig zijn. Deze hemellichamen beïnvloeden hun omgeving en zo ook de aarde en ons.

 • Numerologie: de dynamiek tussen de nummers 1 en 2

  In ons dagelijks leven zijn we vaak omringd door nummers. Niet alleen door de tijd op de klok, in de administratie en op de computer, maar ook in wetenschap en kunst. Eigenlijk bestaat alles uit cijfers. Alleen niet altijd op het eerste gezicht.

 • Zon in de Tarot

  De zon. Bijna iedereen geniet er van als de zon lekker schijnt. Je voelt je vaak net wat vrolijker op zonnige dagen dan op bewolkte, regenachtige dagen. Alles lijkt wat makkelijker te gaan. En op wie maakt een mooie zonsopgang of zonsondergang geen indruk? De zon heeft grote invloed op ons en is zelfs onmisbaar voor ons en al het leven op aarde.

 • Kleur; wat doet het met je? Rood en blauw

  Alles om ons heen heeft een kleur. Maar wat is kleur eigenlijk? En belangrijker nog: wat doet het met je? Kleuren ontstaan uit licht. Iedere kleur heeft een eigen golflengte, frequentie en energie. Kleuren zijn, net als muziek (geluid), een heel directe uitdrukking van energie. Daarom kan kleur heel effectief gebruikt worden om bepaalde energie in je leven te brengen.

 • De magie van Mercurius

  Mercurius speelt door de eeuwen heen een belangrijke rol in astrologie, mythologie en alchemie, maar ook in ons dagelijks leven.