Workshop Ontdek Kleur via Muziek & Beweging

De impact van een kleur is veel groter dan wij ons meestal bewust zijn.

Alles om ons heen heeft een kleur. Maar wat is kleur eigenlijk? Wat doet een kleur met je? We zijn gewend kleuren te ervaren via onze ogen. Tijdens deze interactieve workshop leren deelnemers de essentie van kleuren te ontdekken via muziek en beweging.

De impact van een kleur is veel groter dan wij ons meestal bewust zijn. Denk bijvoorbeeld aan de rust die het geeft om naar een blauwe zee of blauwe hemel te kijken, of aan het effect van een rode lap op een stier. Kleuren doen iets met je zonder dat je hierover na hoeft te denken; een heel direct effect dus. Kleuren ontstaan uit licht. Iedere kleur heeft een eigen golflengte, frequentie en energie. Bij die frequentie passen bepaalde klanken, ritmes en bewegingen.

Tijdens deze workshop werken we met de kleuren rood en blauw. Je leert deze kleuren te ervaren door te luisteren naar muziek en het maken van eenvoudige bewegingen, zoals specifieke armbewegingen. Tussendoor is er korte uitleg vanuit de esoterische kennis over kleur en de toepassing daarvan in het dagelijks leven. Zo leer je ontdekken hoe kleur je beïnvloedt en welke rol kleur kan hebben in menselijke en persoonlijke ontwikkeling.

Deze cursus is op aanvraag.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de cursusadministratie.