Wat is een Tarot legging?

Iedere Tarot kaart vertegenwoordigt een specifieke energie

De Tarot is een verzameling van essentiële invloeden in het leven van de mens. In de kaarten zijn deze invloeden weergegeven als symbolen, kleuren, geometrie en getal. Deze verwijzen naar natuurlijke principes en wetmatigheden binnenin en buiten de mens. Elk symbool en iedere kleur genereert energie en zo vertegenwoordigt iedere Tarot kaart een specifieke energie. Die energie zal voor iedereen op een eigen manier, op verschillende momenten op één of meer niveaus resoneren.

Een Tarot legging werkt volgens het ‘stemvorkprincipe’

In een Tarot legging gebruikt de ‘lezer’ (degene die de legging geeft) het ‘stemvorkprincipe’. Door te zien wat resoneert weet de Tarot lezer hoe een kaart past bij de energieën die op dat moment actief zijn in de ontvanger van de legging. Een Tarot legging is daarom geen toekomstvoorspelling of waarzeggerij. Het is ook geen consult in de zin dat je als ontvanger te horen krijgt welke beslissingen of acties je moet nemen.

De Tarot is een gereedschapset, verrekijker én microscoop

De kaarten die in een legging tevoorschijn komen kun je zien als een gereedschapset. De Tarot lezer gebruikt deze gereedschapset om met intuïtie, inzicht en detectie aan te voelen hoe iedere kaart betrekking heeft op de ontvanger van de legging. Je kunt de Tarot vergelijken met een telescoop of verrekijker, maar ook met een vergrootglas of microscoop. De ‘macro-cosmos’ van universele wetmatigheden in de kaarten vertelt iets over de ‘micro-cosmos’ van de innerlijke wereld in de mens. De alchemisten noemden dit principe “as above, so below”, en het is door de hele Tarot heen terug te vinden.

De ontvanger van een Tarot legging bepaalt mede wat mogelijk is

De ontvanger van een Tarot legging heeft meer dan een passieve rol. De kaarten, en wat de Tarot lezer daarover vertelt zullen meer of minder resoneren in de ontvanger. De reacties van de ontvanger, bewust en onbewust, vertellen hoe en op welk niveau de invloed van een kaart zich manifesteert. Zo bepaalt het proces tussen de lezer en de ontvanger, samen met de training van de lezer, wat er mogelijk is in een legging.

Nieuwe inzichten en zoektochten door een Tarot legging

Als je een legging ontvangt zul je vaak dingen zien die je herkent, en misschien lijkt het alsof de lezer niets nieuws vertelt. Tegelijkertijd zijn de meeste mensen verbaasd over hoe goed de legging klopt met wat er in hen omgaat. De waarde van een Tarot legging zit in het vergroten van het bewustzijn over datgene wat je herkent, en het leggen van nieuwe verbanden. Zo kun je inzicht verkrijgen in de samenhang van gebeurtenissen in je leven. Je kunt echter ook als een soort ridder van de ronde tafel een zoektocht beginnen naar de verborgen mogelijkheden in jezelf.

Zo breng je de Tarot tot leven, zoals mensen dat al honderden jaren doen!

Ben je geïnteresseerd in de Tarot en wil je zelf een legging ervaren? In onze agenda kun je zien wanneer de Tarot lezers van cursuscentrum CASE actief zijn. In onze cursussen leer je hoe je zelf de Tarot kunt begrijpen en gebruiken.

Inspiratie opdoen? Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je staat nu ingeschreven op de CASE nieuwsbrief.
Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.