Project Description

Workshop ‘Symbolen – Ontdek verborgen betekenis’

Iedereen kent en herkent symbolen. Van sommige symbolen is de betekenis voor iedereen duidelijk: in het verkeer ben je alert bij een rood verkeersbord, je geeft rode rozen aan een geliefde en bij een leeuw denk je aan moed.

Maar er zijn ook symbolen waarvan de betekenis meer verborgen is, zoals de fleur de lys die je vaak als ornament ziet op gebouwen, hekken, gordijnen en wandbehang, zonder dat je stilstaat bij de betekenis van dit symbool.

Architectuur, sprookjes, mythen en legendes, religies, vlaggen en wapenschilden maken allemaal gebruik van de wereld van symbolen.

Of denk bij voorbeeld aan de vier elementen van de oudheid – vuur, lucht, water en aarde. Waar staan deze elementen voor? Welke betekenis hebben zij? En welke symbolen worden gebruikt om de vier elementen te symboliseren?

In deze workshop maak je kennis met allerlei symbolen en hun betekenis, met speciale aandacht voor de symboliek van de vier elementen.

Programma
Wat leer je in deze workshop? We gaan aan de slag aan de hand van de volgende vragen:

  • Wat is een symbool?
  • Waarom bestaan symbolen?
  • Welke soorten symbolen zijn er?
  • De vier elementen: aarde, water, lucht en vuur.
  • Wat kan ik doen met kennis over symbolen?
Kijk in de agenda voor locatie & data

Andere CASE activiteiten

Gulde Snede
Gulde Snede
In deze workshop ontdek je de Gulden Snede verhouding, een universele wetmatigheid, in de natuur en in kunst en architectuur.
De Tarot leren kennen
De Tarot leren kennen
Via symbolen, kleuren, getallen en verhalen krijg je in deze cursus inzicht in de essentiële levenslessen van de kaarten van de Phoenix Taro.
Kleur
Kleur
Ontdek in deze workshop de symbolische betekenis en hoe de impact en energie van verschillende kleuren ons dagelijks beïnvloeden.

Inspiratie opdoen? Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je staat nu ingeschreven op de CASE nieuwsbrief.
Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.