Project Description

Astrologie leren kennen

5-weekse cursus

Wat is astrologie? Hoe kan het dat sterren en planeten invloed hebben op ons leven? Wat kan ik leren van sterrenbeelden? Wat kan ik leren van de planeten en de 4 elementen? Hoe kan ik dat toepassen in mijn dagelijks leven? Kan ik anderen en mezelf beter begrijpen door astrologie?

Ervaar de invloed van sterren en planeten op ons leven door kennis van enkele basisprincipes. De 12 sterrenbeelden zijn opgebouwd vanuit een aantal bouwstenen, zoals de 4 elementen (vuur, water, aarde en lucht) en de 7 (traditionele) planeten van ons zonnestelsel. Wanneer je die kunt herkennen gaan de sterrenbeelden spreken en kun je leren zien hoe de sterren en planeten jou en anderen beïnvloeden.

In deze cursus werken we praktisch en intuïtief zodat je de eigenschappen van de astrologische tekens echt kunt ervaren. Je kunt daardoor anderen beter begrijpen en meer contact krijgen met je astrologische aard. Welke kleuren, vormen, ritmes, activiteiten en energie passen bij jouw teken en hoe kun je dat gebruiken in je dagelijks leven.

Inhoud cursus
De bouwstenen van de zodiak/dierenriem en haar 12 sterrenbeelden. Welke invloeden bepalen de karakters van de 12 tekens?

De 4 elementen: aarde, water, lucht en vuur. De eigenschappen van deze elementen herkennen met voorbeelden uit de natuur, voorwerpen, kunst, cultuur en menselijk gedrag.

De 7 planeten: Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. Ontdek de eigenschappen van deze planeten. Hoe vertalen we dit naar de aard en expressie van de sterrenbeelden.

Lees meer over astrologie in ons artikel.

Kijk in de agenda voor locatie & data

Andere CASE activiteiten

Gulde Snede
Gulde Snede
In deze workshop ontdek je de Gulden Snede verhouding, een universele wetmatigheid, in de natuur en in kunst en architectuur.
De Tarot leren kennen
De Tarot leren kennen
Via symbolen, kleuren, getallen en verhalen krijg je in deze cursus inzicht in de essentiële levenslessen van de kaarten van de Phoenix Taro.
Kleur
Kleur
Ontdek in deze workshop de symbolische betekenis en hoe de impact en energie van verschillende kleuren ons dagelijks beïnvloeden.

Inspiratie opdoen? Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je staat nu ingeschreven op de CASE nieuwsbrief.
Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.